When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Végre! Havazik itthon is, beköszöntött a téli időjárás.

Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett a téli időjárás hazánkba is! 1-5 cm friss hó várható, valamint tartós hideg, ami kedvez a hóágyúzásnak. Egyre több sípálya nyithat meg a következő napokban, a hétvégén pedig rendezvények, versenyek várják a havas sportok szerelmeseit több hazai síterepen!

 

Végre! Havazik itthon is, beköszöntött a téli időjárás.

Sípark Mátraszentistván

Ma reggel óta újra intenzíven havazik a Síparkban! Havas táj, igazi tél, kiváló hóminőség van mind a 3 km-nyi sípályán, minden lift üzemel, végre megnyitott a piros 3-as és 5-ös pálya is. Teljes kapacitással mennek a hóágyúk, naponta 7500 köbméter új hó készül a pályákra. A hétvégén Hófesztivál lesz a Síparkban, gyerekversennyel, családi és zenés programokkal, melynek a célja a téli sportok hazai népszerűsítése, amihez most szerencsére hozzásegít az igazi téli időjárás.

Kékestető

Friss hó, kiválóan előkészített sípályák, napsütés, remek hangulat várja a Kékestetőre kirándulókat, ahol teljes felvonó hosszban síelhető a Déli sípálya! Az időjárás előrejelzések a következő napokra igazi téli időt jósolnak Kékestető területére. A napközbeni mínusz fokok egész napra biztosítják a kiváló minőségű pályát. Továbbra is folyamatosan mennek a hóágyúk és növelik a Déli sípálya teljes felvonó hosszában (ca. 1 km) a technikai hóréteg vastagságát. A Kékestetői Déli sípálya felső szakaszán mind a 3 lift működik (csákányos, tányéros, húzó) ami gyakorlatilag a sorban állás nélküli síelést teszi lehetővé. A hagyományoknak megfelelően szerda, péntek, szombat esti síelés is lesz - megnövelt fényerővel!

A síiskola, a síkölcsönző és a vendéglátó egységek - éttermek, körbár - is üzemelnek! Pihenésképp ajánljuk az megújult Torony kilátót és presszót, ahol hazánkban egyedülálló módon 1000 méter felett lehet kávézni!

Nordica Síaréna, Eplény

Teljes kapacitással mennek a hóágyúk Eplényben is, naponta 7500 köbméter hó készül a pályákra! Január 16-án 50-60 cm hóval újra megnyitott az 1-es pálya. Emellett nyitva a tanulópálya, valamint működik az 1-es csákányos lift, a tanulólift és 4-üléses felvonó is. Kiváló hóviszonyok várják az ide látogatókat! Szombaton már biztosan üzemelhet a 2-es pálya és ha szerencsésen alakul az időjárás, akkor a 4-es pálya is megnyithat. 

Sátoraljaújhely

Beindultak a hóágyúk Sátoraljaújhelyen is! Vasárnap délután óta 8 hóágyú üzemel egyszerre a Zemplén Kalandparkban, így a műanyagpálya mellett a hétvégén már használható lesz az új, csaknem 600 méteres sípálya is. A hóréteg várhatóan fél méternél is vastagabb lesz. Az új pályával a síelhető terület több mint 35 ezer négyzetméternyire nőtt Sátoraljaújhelyen. Fekete, piros és kék szakaszok egyaránt várják a síelőket. A kezdők számára tanulópálya és szakképzett oktatók állnak rendelkezésre. A családok sízni nem tudó tagjait pedig az ország leghosszabb bobpályája, libegő, hófánk-csúszdák, és számos egyéb szolgáltatás várja.

Visegrád

Gutbrod Rezső, a sípálya üzemeltetője jelenti a Nagyvillámról:
"Végre megérkezett a hideg, újra üzemel a 2/A pálya, világítással este 9-ig. Üzemel természetesen a büfé, működik a síiskola és a kölcsönző is. Éjszaka tovább folytattuk a hóágyúzást, teljes erővel azon leszünk, hogy mielőbb nyithassunk további pályákat. Talán még a természet is besegít egy kis hóval és a csütörtöki enyhülés sem lesz jelentős, így hamarosan nyithatjuk a nagyobbik hóágyús pályánkat is. Várunk mindenkit addig is a kisebbik pályánkon szeretettel, a nagypálya imádóknak meg: Türelem rózsát terem! Aki éjszakánként teheti kameráinkon figyelemmel kísérheti az eseményeket."

Forrás: sielok.hu

Ez érdekelni fogja