When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Szokatlanul hideg van Alaszkában

Még a nagy hideghez szokott alaszkaiakat is kétségbe ejti a szokatlanul zord és csapadékos téli időjárás.

 

Szokatlanul hideg van Alaszkában

Az USA északi államának egyes területeit teljesen maga alá temette a hó, másutt a befagyott tenger zárja el az utat a világ többi részéhez.

Az Alaszka délkeleti részén lévő Cordova városát teljesen betemette a hó. Kétemeletes házak tűntek el a hó alatt, amely néhol tíz méteres magasságokba is feltorlódott - írja a helyi Cordova Times című lap.

A hó huszonnégy napon át esett, így az évi átlag kétszeresét már túllépte az eddig lehullott hómennyiség. Az iskolák sem nyitottak ki a karácsonyi szünet után, az utcai közlekedés leállt, a hólapátok kifogytak az üzletekből - adta hírül az ABC televíziós csatorna.

A Nome nevű kisvárosba vasárnap megérkezett végre egy régóta epekedve várt üzemanyagszállító orosz tartályhajó. A 3600 lakosú település lakóit az a veszély fenyegette, hogy elfogynak energiakészletei, ugyanis még a tél előtt kimaradt egy szállítmány.

A 110 méter hosszú tankhajó egy hónapon át próbált átjutni a teljesen eljegesedett Bering-szoroson, hogy utánpótlást hozzon a városba, amely csak légi és tengeri úton közelíthető meg. A hajó az utolsó kilométereket csak csigalassúsággal tudta megtenni.

MTI

 

Ez érdekelni fogja