When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Lakóházakat öntött el a víz Lengyelországban.

Áradásokkal küzdöttek Lengyelország három északi, tengermelléki vajdaságában vasárnap, mert a viharos szél a Balti-tenger vizét a folyók medrébe sodorta.

Lakóházakat öntött el a víz Lengyelországban.

Több lakóházat és gazdasági épületet, valamint utakat árasztott el a víz, elsősorban a Visztula deltájában. Az épületekben 40 centiméter magasan áll a víz, több embert evakuáltak, de vannak, akik nem akarják elhagyni lakhelyüket.

A tűzoltóság éjszaka az átázó árvízvédelmi gátakat erősítette, és sikeresen megvédte Frombork város ivóvízrendszerét - írta vasárnap a PAP hírügynökség.

Az éjszakai mentőakció nehéz körülmények közepette zajlott, mert a magas vízszint mellett a tűzoltóknak a viharral és az erős havazással is meg kellett küzdeniük - mondta Pawel Fratczak, a tűzoltóság szóvivője a tvn24 hírtévének.

A Beaufort-skála szerint 8-9 fokos vihar vasárnap jelentősen enyhült, és irányt is változtatott, így a tűzoltóság megkezdhette a víz kiszivattyúzását. Fratczak szerint a Visztula deltájában már apad a víz.

MTI

Ez érdekelni fogja