When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Közlekedési káosz Ausztriában.

Továbbra is jelentős közlekedési fennakadásokat okozott a folytatódó havazás és lavinaveszély hétfőn Ausztria nyugati részében - számoltak be róla osztrák tömegtájékoztatási eszközök.

 

Közlekedési káosz Ausztriában.

Az ország legnyugatibb tartományába, Vorarlbergbe hétfő reggel Ausztria többi részéből sem közúton, sem vasúton nem lehetett eljutni. Több vorarlbergi síközpontot már vasárnap újra elvágott a külvilágtól az, hogy lavinaveszély és az utakra dőlt fák miatt lezárták az oda vezető utakat. Tirol és Salzburg tartományokban szintén megközelíthetetlen volt több település.

Az ország elkeskenyedő nyugati részében található, Svájccal, Németországgal, Liechtensteinnel és Olaszországgal határos Vorarlberg tartományt az ország többi részével összekötő autópályát lavinaveszély és kidőlt fák miatt zárták le a forgalom elől. A vasúti összeköttetés már korábban megszakadt.

Előzőleg, szombaton másfél nap után oldottak fel útlezárásokat Vorarlbergben, így több tízezer turista indulhatott haza a külvilágtól addig elzárt üdülőhelyekről, illetve utazhatott oda.

Tirol, Vorarlberg és Salzburg tartományok jelentős részén a második legmagasabb, négyes besorolású lavinaveszély volt érvényben hétfőn. A négyes szintű lavinariasztás esetén emberi beavatkozás nélkül is kialakulhatnak hógörgetegek.

Az Andrea orkán csütörtök este viharos széllel és sűrű havazással érte el Ausztria nyugati részét. Két nap alatt mintegy egy méterrel nőtt a hótakaró vastagsága. Vasárnap újra havazott, és mintegy 30-60 centiméter hó hullott egy nap alatt.

mti

 

Ez érdekelni fogja