When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Támad a tél – veszély a közlekedésben!

A mai napon és a hétvégén országszerte számítani kell az időjárási viszonyok megváltozására, amely jelentősen növelheti a balesetek kialakulásának kockázatát - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az Országos Rendőr-főkapitányság.

 

Támad a tél – veszély a közlekedésben!

Már ma reggel és a délelőtti órákban is több olyan baleset történt az utakon, amelynek oka a megváltozott időjárási körülmények figyelmen kívül hagyására vezethető vissza. A súlyos sérüléseken túl történt olyan baleset is, amely sajnálatos módon halálos áldozatot is követelt.

Az ország nyugati részére már megérkezett a hidegfront, amely jelentősen befolyásolja közlekedésünket. Szinte az ország egész területén erős széllökések, viharos időjárás várható, amely befolyással lehet a közlekedő járművekre, megnő az árokba csúszás veszélye.

Az ország egyes részein tapasztalható napsütéses időjárás megtévesztő lehet, lefagyásokra kell számítani. Az Országos Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedő figyelmét a megváltozott út és látási viszonyokra, amelyhez minden közlekedőnek alkalmazkodni kell, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős, havas időjárásra. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző koccanások. Az adventi időszakban a hétvégén erős forgalomra kell számítanunk, elsősorban a nagyobb bevásárlóközpontok, vásárok környékén. Fokozott óvatossággal, kellő körültekintéssel közlekedjenek, ugyanis az elkövetkezendő napokban is szélsőséges időjárási körülményekre kell számítanunk. Lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét - és természetesen saját magát - a megváltozó körülményekre. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg kell előzni a gyalogos baleseteket, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége váltaná is ki. Vigyázni kell az úttest mellett haladó gyermekekre, illetve fokozott figyelemmel kell lenni az iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra is.

Forrás: objektivhir.hu

 

 

Ez érdekelni fogja