When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés rázta meg Mexikót, vannak áldozatok. (FOTÓ)

Erős, a Richter-skálán 6.5-ös magnitúdójú földrengés rázta meg helyi idő szerint 2011. december 10-én este Mexikó déli területeit. A földmozgás a jelenlegi információk szerint három ember életét követelte.

Erős földrengés rázta meg Mexikót, vannak áldozatok. (FOTÓ)

Mexikó déli, Guerrero tartományában 65 km-rel a felszín alatt és 42 km távolságra Iguala településtől alakult ki az a földrengés, ami három ember életét követelte.
A földmozgás a helyi lapok beszámolói szerint több mint egy percig tartott és jelentős területen lehetett érezni. Az epicentrum közelében pár épület összeomlott, több helyen földcsuszamlások, sziklaomlások történtek és mintegy 30 településen szakadt meg az áramszolgáltatás - közölte a polgári védelem. Akadozások voltak a mobiltelefon hálózatok működésében és a helyi közlekedésben is.
Néhány épület szerkezete sérült, a lakókat evakuálták és ideiglenes befogadóhelyeken helyezték el.

A 166 km-re lévő fővárosban átmenetileg leállították a légiközlekedést, majd megkezdték az épületek átvizsgálását, de károkat nem tapasztaltak. Járattörlésre nem került sor. Nem volt probléma a metró és a vasúti közlekedéssel sem.

Az áldozatok egyike egy 11 éves gyermek, akire lakóházuk teteje szakadt rá. Egy férfit útközben ért a halál, amikor egy leszakadó sziladarab gépkocsijára esett.
Az emberek arról számoltak be, hogy ez volt az egyik legerősebb földmozgás, amit valaha is éreztek a térségben és mindenki pánikba esett.

Forrás: katasztrofak.hu

 

Ez érdekelni fogja