When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Havat hozott a Mikulás Ausztriába!

Megérkezett a várva várt havazás Ausztriába, fellégezhetnek a síterepek, csatolhatnak a síelők; azaz itt van tél itt van újra!

 

Havat hozott a Mikulás Ausztriába!

Ausztria egyes részein október 20-án mértek utoljára csapadékot. Az időjárási feljegyzések óta nem volt ilyen száraz és napos a november, a napsütéses órák számát bármelyik tengerparti üdülőhely megirigyelhetné. A szárazságra jellemző, hogy Karintiában és Tirolban erdőtüzek tomboltak, és a folyók vízállása helyenként olyan alacsony volt, mint 2003 nyarán, ami, mint a legforróbb nyár írta be magát a történelembe.

Mindennek azonban vége, megjött a várva várt csapadék, Ausztria csaknem egész területén esik. A hóhatár a nyugati részeken - Vorarlbergtől Salzburgig - 1000 méter alá csökkent, délután már St. Johannban és Zell am See-ben is szállingózott a hó.

A reggeli értékekhez képest a hőmérséklet is jelentősen visszaesett, míg nyolc órakor alig nulla fok alatti értékeket mutattak a hőmérők 2000 méteren, addig késő délutánra -8 fok honolt ebben a magasságban. Ennek köszönhetően a hóágyúkat is folyamatosan kapcsolja be a legtöbb síközpont, a hétvégén minden bizonnyal több síparadicsom is megkezdi a szezont.

Egy méteres hó eshet

A jelenlegi előrejelzések csütörtökig kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de havazást ígérnek. Holnap már táncukat járhatják a hópelyhek Innsbruckban is, a hóhatár a nyugati tartományokban akár 300 méter alá süllyedhet, így Schladmingtól nyugatra átmenetileg télies útviszonyokra kell felkészülnünk.

A nagy hóesés szerdára várható, ekkor a hegyekben jelentős hómennyiség hullhat, egyes területeken az egy méteres friss hó sem kizárt. A legtöbb hó Arlberg térségében várható, de Salzkammergut és Magas-Tauern térségében is számottevő fehérség hullhat.

A hó csak mutatóba érkezik a határ közeli és a legtöbb karintiai síterepre, azonban hidegnek itt is hideg lesz, így hóágyúzni mindenképpen tudnak az itteni sípályák. Pénteken átmeneti enyhülés jön, majd a hétvégétől újra bevetésre indul Holle Anyó. - írja a sielok.hu

 

Ez érdekelni fogja