When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Mózes-híd – fotógaléria.

A hídon átkelve olyan érzésünk lehet, mint Mózeséknek, amikor átkeltek a Vörös-tengeren. A vizet kettészelő híd egy 17. századi holland erőd vizesárkán keresztül vezet, amelyen az átkelés nemcsak egyedülálló élményt, de a képek alapján egyedülálló látványt is nyújt.

A Fort de Roovere-t  egy vízzel teli árok vette körül, amely ahhoz túl mély volt, hogy gyalogosan keljenek át rajta, ahhoz viszont túl sekély, hogy áthajózzák. Így megvédte az erődöt az illetéktelen behatolóktól.

A távolból alig látni a Mózes-hidat, a víz tükre simának, egybefüggőnek tűnik, még a vízben tükröződő fák képe sem törik meg. Ám amint közelebb megyünk a vízhez, máris kiderül, hogy a látszat csal.

A híd a talajjal egy szinten kezdődik, majd folyamatosan süllyed le a föld alá. A híd FSC és PEFC szabványok szerinti tanúsítással is rendelkező Accoya fából készült, melyet méreganyagmentes bevonattal kezeltek, ennek köszönhetően ellenáll a rothadásnak, és élettartama is hosszabb.

 

Mózes-híd – fotógaléria.

Ez érdekelni fogja