When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Újabb földrengés volt Törökországban, 7 halott. (VIDEO)

Újabb földrengés volt Kelet-Törökországban, Van város közelében, ott, ahol nem olyan régen szintén erős földrengés volt. Most 5,7 erősségű, legalább heten meghaltak, a földrengés több épületet, köztük két szállodát romba döntött Vanban, s több mint egy tucatnyit más településeken. Az összedőlt épületek nagy része már megrongálódott a térséget október 23-án megrázó erős földrengésben. Tizenegy embert kimentettek a romok alól, de sokan a törmelék alatt rekedtek - jelentette a török média.

 

Újabb földrengés volt Törökországban, 7 halott. (VIDEO)

Az 5,7-es erősségű földmozgás helyi idő szerint szerdán 21 óra 23 perckor történt, epicentruma 4,8 kilométer mélyen volt, Van városától 16 kilométerre délre.

Két embert, köztük egy 16 hónapos csecsemőt repülőgéppel a török főváros, Ankara egyik kórházába szállították. Egy japán nőt több mint hat órával a rengést követően emeltek ki az egyik szálloda romjai alól. Konai Mijuki egy mentőcsoport tagjaként érkezett hazájából, hogy segítsen a korábbi földrengést követő munkálatokban. A nő tudatánál volt és beszélt megmentőihez, amikor hordágyon elszállították - jelentette az Anadolu hírügynökség.

A TRT állami televízió arról számolt be, hogy legalább százan rekedhettek a romok alatt a Van városától kilenc kilométerre fekvő településen.

 

 

Ez érdekelni fogja