When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földrengés volt Győr közelében.

2011. november 2-án, az éjszaka közepén földrengés volt Győr-Moson-Sopron megyében. A Richter-skála szerinti 3.8-as magnitúdójú földmozgást több településen is érezni lehetett.

Földrengés volt Győr közelében.

A mérőállomások adatai szerint pár perccel éjjel 1 óra előtt földrengés keletkezett hazánkban. A rengés epicentruma Rábapatonától 3 km, Győrtől 13 km-re volt, mélysége 10 km - áll az EMSC weboldalán közzétett információk között. A földrengés magnitúdója a Richter-skálán 3.8-as volt, ami az epicentrum környékén már jól érezhető rengésnek számít.

A földrengést több településen érezni is lehetett, volt, aki álmából riadt fel, de károkról, illetve személyi sérülésekről szerencsére sehonnan nem érkezett bejelentés.

Hazánkban utoljára néhány nappal ezelőtt,október 27-én volt kisebb földrengés. Várpalota térségében a délelőtti órákban egy, a Richter-skálán 1.3-as magnitúdójú földmozgást regisztráltak.
A Richter-skála 3-as fokozatát meghaladó földmozgást július 11-én Környe térségében mértek.
Januárban Oroszlány közelében volt 4.7-es földrengés.

Magyarország területén évente 100-120 kisebb (mint 2.5 magnitúdójú) földrengést regisztrálunk az érzékeny szeizmológiai hálózat segítségével, melyek nagy része nem éri el az érezhetőség határát. A rengések gyakorisága alapján az ország területén évente négy-öt 2.5-3.0 magnitúdójú, az epicentrum környékén már jól érezhető, de károkat még nem okozó földrengésre kell számítani. Jelentősebb károkat okozó rengés 15-20 évenként, míg erős, nagyon nagy károkat okozó, 5.5-6.0 magnitúdójú földrengés 40-50 éves intervallumban pattan ki.

Forrás: katasztrofak.abbcenter.com

 

 

Ez érdekelni fogja