When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Halálos áldozatok az eső miatt Európában.

Öt ember életét vesztette, további nyolc pedig eltűnt az észak-olasz Liguria körzetben és Toscana körzet északi részén - közölte szerdán La Spezia város prefektúrája. Az eltűntek keresését nagy mértékben nehezíti, a folyamatos esőzés - néhány óra alatt 200-500 milliméternyi hullott. A prefektúra arra kérte a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonukat még gépjárművel sem. A meteorológiai előrejelzés szerint szerdán az egész országban esni fog. Rómában már készültségbe helyezték a mentőket, a tűzoltókat és a polgári védelmet. Öt napja heves vihar volt a fővárosban, amely áradást okozott, és megbénította Róma életét.

 

Halálos áldozatok az eső miatt Európában.

Az ír főváros környékén ketten meghalatak a heves esőzések és az áradások  következtében. A meteorológiai szolgálat szerint annyi eső esett 24 óra alatt (82 milliméter), mint máskor egy hónap alatt. A megáradt Liffey folyó Wigolow grófságban lesodort egy hídról egy szolgálaton kívüli rendőrt, aki megpróbált segíteni a forgalom irányításában. Dublinban pedig a rendőrség halott nőt talált egy elárasztott pincében. A dublini önkormányzat hétfőn vészhelyzet miatti intézkedéseket vezetett be. Kedd estére normalizálódott a helyzet.

 

 

Ez érdekelni fogja