When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több száz magyar turista van veszélyben az áradás miatt.

Legalább hatan meghaltak az áradásokban Dél-Törökországban, Antalia és Bodrum üdülőhelyek közelében. Sok ház és híd pedig összedőlt. Az ár hoteleket is elöntött. Dél Törökországban  októberben is sok európai turista van, köztük több száz magyar. Úgy tudjuk, hogy a magyarok jól vannak.

Több száz magyar turista van veszélyben az áradás miatt.

Bodrumnál, a török tengerpart egyik híres üdülőhelyén, a hatalmas szél és a rengeteg eső miatt órák alatt méterekkel emelkedett meg a folyók vízszintje. Sok ház víz alá került. Az embereket csónakokkal mentették több tengerparti faluból. Legalább hatan viszont eltűntek, valószínűleg a megáradt folyókba fulladtak.

A hatalmas szél és eső miatt akadozva működött az antalai reptér. A Malév charterjárata is csak jelentős késéssel tudott felszállni. Antaliában bezártak az iskolák, és több hivatal nem nyitott ki. Több száz házat, éttermet, és hotelt is elöntött az ár. Dél-Törökországban októberben is jó idő van, sok ezer európai nyaral Antaliában vagy Bodrumban, köztük sok száz magyar. Az  ankarai magyar követség szerint egyébként magyar turisták nem sérültek meg a dél-törökországi  áradásokban. - adta hírül a TV2 Tények.

 

Ez érdekelni fogja