When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Meteorkitörés, hullócsillagzápor lehet szombat este.

Az előrejelzések szerint szombaton este bolygónk beleér a 21P/Giacobini-Zinner-üstökös porfelhőjébe és ez az esemény látványos meteorzáport eredményezhet. A megfigyelők óránként több száz hullócsillagot is láthatnak - ha az időjárás kedvező lesz.

Meteorkitörés, hullócsillagzápor lehet szombat este.

A NASA előrejelzői szerint október 8-án a Drakonida meteorraj erős kitörése, úgynevezett meteorzápor lehetséges, amit Földünk több pontjáról lehet megfigyelni, ami azt eredményezheti, hogy óránként akár több száz hullócsillagot is láthatunk. A megfigyeléshez kedvező területek a Közel-Kelet, Észak-Afrika és Európa egyes részei, köztük hazánk is.
Sajnos a rossz hír az, hogy a 90 %-os Hold fénye és a várhatóan felhős, csapadékos időjárás a látványt hátrányosan befolyásolja.
A NASA szerint a meteorzápor nem valószínű, hogy károkat okozna a Nemzetközi Űrállomásban, vagy a műholdakban. A Drakonidák sebessége elmarad a Perseidáktól, annak kb. harmada.

katasztrofak.abbcenter.com

 

Ez érdekelni fogja