When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Rizsteraszok – képriport.

A teraszok több évezredre visszatekintő hagyományos technológiákat és alakzatokat őriznek. A vidék az ember és a varázslatos szépségű természetes környezet közötti harmóniát szemlélteti, továbbá a hegyvidéki környezetben a természetes erőforrások körültekintő felhasználására épülő, fenntartható gazdálkodó rendszereket mutat be.

 

Rizsteraszok – képriport.

A teraszok építése nagy odafigyelést és precizitást igényel. A völgyoldalak olyan meredekek, hogy csak kézi erőt lehet alkalmazni, bizonyos helyeken még a szántáshoz használt bivalyt sem tudják alkalmazni. Az öntözéshez szükséges vizet a magasabb hegyekből vezetik le és egy töltésen belüli földalatti vízvezeték segítségével osztják szét. A decemberi vetés előtt a férfiak előkészítik a talajt, majd február-március környékén a palántákat a nők ültetik ki, és a júliusi aratásig gyomtalanítanak. A legalsó teraszoktól haladnak fölfelé a munkálatokkal. A legmagasabban fekvő teraszok és falvak között akár 800-1000 méteres szintkülönbség is lehet, amit gyakran meg kell mászniuk a rizsföldeken dolgozóknak, mert a meredek hegyoldalakon az állati erőt sem tudják alkalmazni.