When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Csupán egy hét alatt két halálos tájfun söpört végig Kínán. (VIDEO)

Mindössze néhány napja pusztított a Nesat tájfun a Fülöp-szigeteken, máris megérkezett a Nalgae, amely újabb halálos áldozatokat szedett.

 

Csupán egy hét alatt két halálos tájfun söpört végig Kínán. (VIDEO)

Három halálos áldozata volt a Nesat tájfunnak Kínában, a hét végi sajtójelentések 200 millió dollár körüli anyagi kárról számolnak be. A Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm terület egyik településén a felhőszakadás miatt összeomló házak három ember halálát okozták. A terület 31 megyéjében és nyolc városában mintegy kétmillió ember életét befolyásolta valamilyen módon a Nesat; Kuanghszi székhelyéről, Nanningból több mint százezer embert kellett kitelepíteni - tájékoztatott az intézkedésről a polgári ügyek minisztériuma. A heves esőzések következtében összesen 2200 ház dől romba és 61 ezer épület rongálódott meg; az erős szél és a csapadék 120 ezer hektáron okozott kárt a veteményben, körülbelül 3600 hektár vált menthetetlenné. Az anyagi kárt 1,27 millió jüanra (200 millió dollár) teszik. A közel 24 órán át tomboló vihar helyenként 400 milliméteres csapadékkal érkezett, tíz faluban egytől három méter magasságig állt a víz. Az ítéletidő súlyos fennakadást okozott az érintett régió közlekedésében, az autópályák közül öt vált használhatatlanná. Csincsou (Qinzhou) városban összeomlott egy gyalogosok és kerékpárosok által használt felüljáró.

 A Nalgae szombaton érkezett meg, és már halálos áldozata is van. Egy harmincöt éves férfi életét vesztette, egy másik pedig megsérült, amikor a vihar miatti földcsuszamlás elsodorta az autójukat. A heves esőzések és az egyre súlyosabbá váló áradások miatt továbbra is fennáll a földcsuszamlás veszélye. Attól is tartanak, hogy a gátrendszerek összeomlanak.

Miközben a Nalgae továbbra is 150-180 kilométeres sebességgel tombol, a meteorológiai szolgálat szerint újabb ciklonra kell felkészülniük a helyieknek.

A regionális időjárás-előrejelzők szerint a következő tájfun, a Nalgae várhatóan szerdán éri el a dél-kínai Kuanghszit.

MTI

Ez érdekelni fogja