When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

10 méteres bálna testére bukkantak egy mezőn. (FOTÓ)

A brit partoktól hétszáz méterre, egy mező közepén találtak egy óriás bálnát. Sajnos már nem tudták megmenteni az állatot. A szakemberek még nem találtak magyarázatot a jelenségre.

 

10 méteres bálna testére bukkantak egy mezőn. (FOTÓ)

Andy Gibson tengerbiológus megdöbbent a hírtől: újabb partra vetett bálnát találtak Nagy-Britanniában. Az angliai Humber Estuary térségben már több hasonló esettel is találkoztak, ám a szerdai volt a legkirívóbb: a tízméteres cet ugyanis majdnem nyolcszáz méterre hevert a tengertől. A hatalmas állatot már nem tudták megmenteni.

- Nagyon érdekes jelenség, a mezőn ugyanis állt valamennyi víz, de alig egyméteres, a bálnák csak nagyon nehezen mozognak ekkora vízben. Mégsem kizárható, hogy a dagálynak van köze hozzá, de sokan azt valószínűsítik, hogy a tengeráramlatok változása miatt zavarodnak meg a bálnák, és úsznak a sekély vízben - mondta a Daily Mailnek Gibson.

- Ez nagyon szomorú, siralmas egy látvány az ilyesmi, de reméljük, hogy sikerül tanulnunka történtekből, és kiderítjük  az okát - fűzte hozzá Gibson.

 

Ez érdekelni fogja