When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Pusztító Neszat tájfun a Fülöp-szigeteken. (VIDEO).

Már 19-re emelkedett a Fülöp-szigeteken pusztító Neszat tájfun áldozatainak száma. A hatóságok 35 embert még mindig keresnek, 53 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát az esőzések után kialakult áradások miatt. A tájfun a becslések szerint eddig több mint 2 milliárd dolláros kárt okozott a szigetországban.

 

Pusztító Neszat tájfun a Fülöp-szigeteken. (VIDEO).

A Neszat névre keresztelt tájfun nyomait takarítják a Fülöp-szigeteki főváros partjainál. Sok a halálos áldozat, és több embert még eltűntként tartanak nyilván. Négy ember a manilai metróban vesztette életét, de van az áldozatok között egy csecsemő is. A város egyik legszegényebb negyedét is elöntötte a tenger, több mint ötezer embert kellett kitelepíteni. A nyomornegyedekben sok házat összedöntöttek a hullámok. „Egy hatalmas hullám, illetve a vele érkező szeméttörmelék nekicsapódott a házunknak, ami nem sokkal ezután összedőlt. Most nincs hol aludnunk" - nyilatkozta egy manilai lakos.

A hatóságok szerint ez volt az idei szezon eddigi legerősebb ciklonja. Az óránként 120 kilométeres széllökésekkel kísért tájfun várhatóan pénteken éri el Kína partjait.

Ez érdekelni fogja