When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ma este érkeznek a műhold darabjai. (VIDEO)

Várhatóan ma késő este csapódik a földbe a NASA űrszondája. A szakemberek egyelőre nem tudják megmondani, hogy pontosan mikor és hova zuhannak a darabok, de valószínű, hogy az óceánba esnek majd, és nincs nagy valószínűsége, hogy veszélyt is okozhat az esemény.

 

Ma este érkeznek a műhold darabjai. (VIDEO)

A hattonnás szondát 20 évvel ezelőtt állították pályára, hogy a Föld légkörével kapcsolatos méréseket végezzen. Bár csak három évre tervezték, műszerei 2005-ig bírták. Az előrejelzés szerint a hat tonnás műhold legalább száz darabra szakad majd, és a nagyobb elemek egy 800 kilométeres sávban zuhannak a földre. A műhold alkatrészei várhatóan elégnek a légkörben, de nem biztos, hogy teljesen megsemmisülnek, így nem kizárt, hogy nagyobb darabok lakott területet érnek el.

Éjjel a műhold, ha szabad szemmel nem is, de kisebb távcsövekkel már megfigyelhető volt a Földről, több amatőr csillagász készített róla fotókat és videókat.

 

 

Ez érdekelni fogja