When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Csodálatos sarki fény a Nemzetközi Űrállomásról nézve. (videó)

Csodálatos felvételeket készített a Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzete szeptember 17-én arról, ahogy egy napkitörés után a sarki fény táncol bolygónkon.

Csodálatos sarki fény a Nemzetközi Űrállomásról nézve. (videó)

Senkinek nincs olyan csodálatos rálátása Földünk szépségére, mint az asztronautáknak. A Nemzetközi Űrállomás személyzete kihagyhatatlan videót készített a sarki fényről.
Az Aurora Australist a déli félteke fölött, Ausztrália keleti tájai fölött áthaladva rögzítették. A látványos jelenség egy geomágneses vihar következménye volt. A napkitörést követően közepes, a 0-9 fokozatú K-index skálán 6-os geomágneses indes volt és nem csak a déli, hanem az északi féltekén is eredményezett sarki fényt. (Az északi féltekén kialakuló jelenség az Aurtora Borealis.)

Egy újabb napkitörés után szeptember 22-én az éjszakai órákban éri bolygónkat ismét a napból származó részecskék tömege, így a magasabb geomágneses szélességeken ismét látványos fényjátékban gyönyörködhetnek a sarki fények szerelmesei.
Hazánkból sajnos a jelenség ismét nem lesz látható.

Forrás: katasztrofak.abbcenter.com

Ez érdekelni fogja