When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Nőtt a Roke tájfun áldozatainak száma. (FOTO)

Tizenegy halottja, öt eltűntje és több száz sérültje van eddig a Roke tájfunnak.Egy 101 éves nő is az áldozatok között van.

Nőtt a Roke tájfun áldozatainak száma. (FOTO)

Az óránkénti több mint 200 kilométeres széllökésekkel kísért Roke szerdán söpört végig Japán központi szigetén, Honsún, nyomában áradásokkal, földcsuszamlásokkal, áramkimaradásokkal és közlekedési káosszal.

Körülbelül ötezer ember éjszakázott a Tokió és Sizuoka környéki szuperexpresszeken, mivel a szélsőséges időjárás miatt nem tudtak hazatérni szerdán.

Hajakavában mintegy 180 embert zárt el a világtól egy földcsuszamlás, amely eltorlaszolta a településre vezető főutat. A hatóságok helikopterekkel küldenek élelmiszert és folyadékot a szerencsétlenül járt lakosoknak.

A tájfun a március 11-ei földrengés és szökőár sújtotta fukusimai atomerőmű környékét sem kímélte, de a reaktorokban az üzemeltető szerint nem keletkezett további kár.

Az idei 15. tájfun Hokkaido partjai közelében haladt tovább északkelet felé 60 kilométeres óránkénti sebességgel, majd erejét vesztve elhagyta Japán partjait.

Japánban a hónap elején is tájfun tombolt, akkor 90-en haltak meg vagy tűntek el.

mti

 

Ez érdekelni fogja