When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ítéletidő uralkodott Olaszországban.

Az olasz fővárosban metróállomásokat öntött el a víz, az ország északi részét sújtó zord időjárás pedig négy ember halálát okozta.

 

Ítéletidő uralkodott Olaszországban.

A szombat óta tomboló viharok sok kárt okoztak Olaszországban, és a római metró működését is megzavarták - közölték a közlekedési hatóságok hétfőn. Az olasz fővárosban az A jelzésű metró két megállóját be kellett zárni, mert hétfőre virradóra elöntötte a víz. Ezen a szakaszon metrópótló autóbuszok közlekednek. Korábban négy másik megállót is lezártak egy időre, de ezeket még délelőtt újból megnyitották.

A palermói repülőtér negyven percig tartott zárva a szélsőséges időjárási viszonyok miatt. Egy forgószél felkapott egy Falcon 2000-es üzleti gépet, és a helyszínen tartózkodó tűzoltók és rendőrök járművei felé repítette. A vihar kitépte a kikötőben állomásozó egyik komp láncait. A komp nekiment egy kisebb bárkának, amely elsüllyedt, majd nekiütközött a Monmouth angol torpedórombolónak: ez utóbbi nem szenvedett károkat. Az elszabadult vízi járműnek ellenben behorpadt az eleje.

Eközben Olaszország északi részén a hóviharok és a kicsavart fák több hágót eltorlaszoltak. Vasárnap a zord időjárás négy ember halálát okozta. Két genovai hegymászót egy földomlás temetett maga alá, egy német állampolgárságú idős nő hegyi baleset áldozata lett, egy negyvenes éveiben járó milánóit pedig egy parkban agyoncsapott egy villám.

Több mint 80 ezer helyen sújtott le villám Észak-Olaszországban 24 órán belül, ez az éves átlag egyhatoda.

MTI

 

Ez érdekelni fogja