When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés Észak-Indiában, 48 halott. (VIDEO)

Erős földrengés rázta meg a Nepálhoz közeli, észak-indiai Sikkim tartományt vasárnap, a rengést több környékbeli nagyvárosban és a fővárosban is érezni lehetett.

Negyvennyolcra nőtt az  áldozatatok száma - közölte egy rendőrségi illetékes.

 

 

Erős földrengés Észak-Indiában, 48 halott. (VIDEO)

Az amerikai geológiai intézet honlapján található információk szerint a földrengés a Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű volt, és epicentruma a Sikkim tartományban található Gangtok városától 64 kilométerre, 20 kilométer mélyen helyezkedett el. Gangtokban, a tartomány székhelyén 10-12 épület dőlt össze a földrengés következtében, és több embert kórházba kellett szállítani - adta hírül a regionális NewsLive tv-csatorna.

A rengést csaknem egy percen át még a szomszédos Banglades nagy részén is érezni lehetett, ahol a fővárosban többen az utcákra szaladtak attól tartva, hogy az épületek összeomlanak.

A korábbi hírek még csak négy halottról szóltak, de Dzsaszbir Szingh indiai rendőrségi illetékes azt mondta hétfőn, hogy az összedőlt épületek romjai alatt további holttesteket találtak.

Az észak-indiai Sikkim tartományban 25 halottról tudnak, míg a szomszédos Nepálban és Tibetben 23 holttestet találtak. A Richter-skála szerinti 6,9-es - korábbi hírek szerint 6,8-as - erejű földrengés vasárnap este rázta meg a térséget. A földmozgás központja Sikkim tartományban volt.

MTI

Ez érdekelni fogja