When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Robbanás és tűz egy canberrai vegyi üzemben. (FOTO, VIDEO)

Helyi idő szerint csütörtökön nem sokkal éjfél előtt hatalmas robbanás rázta meg az ausztrál főváros Mitchell külvárosi részében. A sűrű, fekete füst miatt evakuálások váltak szükségessé.

Robbanás és tűz egy canberrai vegyi üzemben. (FOTO, VIDEO)

Éjfél körül hatalmas robbanás történt az ausztráliai Canberra Mitchell városrészében egy ipari parkban. A több száz méter magas lángok egy vegyi üzemből csaptak fel, az eget sűrű, fekete füst borította be.
A tűzoltók mostanra ellenőrzésük alá vonták a tüzet, ugyanakkor az égő vegyi anyag miatt félő, hogy mérgező felhő terült a lakott területek fülé. A külváros egy részét evakuálták és nagyobb körben felszólították az embereket, hogy maradjanak az épületeken belül, az ajtókat és ablakokat zárják be.
Az üzem 300 méteres körzetében mindent lezártak. A terjedési modell figyelembe vételével intézkedtek az iskolák bezárásáról is.
A vegyi üzemben többek között foszgént is tároltak, a levegő minőségét folyamatosan ellenőrzik.
A robbanás és a tűz miatt a jelenlegi információk miatt senki nem sérült meg, a vegyi baleset pontos oka és körülményei egyelőre nem tisztázottak.

Forrás: katasztrofak.abbcenter.com

Ez érdekelni fogja