When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A NASA bemutatta legújabb hordozórakétáját. (FOTO, VIDEO)

A NASA bejelentette, hogy elkészültek legújabb hordozórakétájának terveivel: az űrjármű minden korábbinál erősebb és nagyobb lesz, és amely lehetővé teszi, hogy az ember eljusson akár kisbolygókra, sőt a Marsra is. A Space Launch System (SLS) névre keresztelt rakéta a jelenleg még fejlesztés alatt álló Orion űrkapszulát repítheti majd el távoli bolygókra.

A NASA bemutatta legújabb hordozórakétáját. (FOTO, VIDEO)

A NASA az első bevetést 2017 végére tervezi, ez azonban még csak egy próbarepülés lesz, legénység nélkül - előzetes becslések szerint azonban ez a tesztrepülés is 18 milliárd dollárt emészthet fel. Az ügynökség szerint azonban ez szükséges befektetés, hiszen az SLS írja majd az amerikai űrkutatás következő fejezetét - írja a BBC Science and Environment News.

Az SLS fejlesztésekor és kivitelezésekor több olyan technológiát is használnak majd, amelyet még a nemrégiben befejeződött űrsikló program számára fejlesztettek ki. A legnagyobb feladat a szakemberek szerint az lesz, hogy jelentősen - a jelenlegi 20 tonnáról 130 tonnára - tornázzák fel azt a súlyt, amelyet a rakéta alacsony Föld körüli pályára (LEO) tud emelni.

orientpress.hu

Ez érdekelni fogja