When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A szeszélyes időjárás frontérzékenységet okoz.

Az utóbbi néhány évben igencsak szeszélyes lett az időjárás. Nyáron nemegyszer észlelünk hirtelen lehűléseket, amiket majd több hetes kánikula követ, de a tél is gyakran bolondító. Az ilyen hideg és meleg front változások igencsak megviselik az ember szervezetét. Szervezetünk is reagál az időjárásra, és egyre többen front érzékenyek.

 

A szeszélyes időjárás frontérzékenységet okoz.

Hirtelen időjárás változással és erős frontokkal továbbra is számolnunk kell, és az ezzel járó kellemetlen tünetekre is érdemes odafigyelni.

A meleg front leginkább idegrendszerünkre van hatással. Ilyen kor ingerlékenyebbek, feszültebbek vagyunk.  De a meleg front közeledte okozhat fejfájást, levertséget, rosszkedvet, és ízületi fájdalmakat is. Akik amúgy is emésztési zavarokkal küzdenek, ebben az időszakban még jobban puffadnak, és hasfájásra panaszkodnak. De ezen kívül a szív és tüdőbetegek, és a magas vérnyomásban szenvedők is érzik a meleg front hatását. Akik már megfigyelték szervezetüket a meleg front idején és tapasztalják a tüneteket, azoknak érdemes ebben az időszakban kicsit többet pihenni, egészségesebb ételeket fogyasztani, és ajánlott, hogy óvatosabban közlekedjenek, valamint komoly betegségben, pl. szívbetegségben szenvedők keressék fel háziorvosukat.

A hidegfront viszont pont az ellenkezőjét váltja ki az emberekből, ilyenkor álmosak leszünk, lelassulunk, és kevésbé leszünk ingerlékenyek.  Csökken a vérnyomás, és az epe, vese betegek görcsös fájdalmakra lehetnek figyelmesek. Ma már számtalan gyógyszer és vény nélkül kapható szer kapható a frontérzékenységre, mégis aki komolyabb egészségügyi problémát érez, ebben az időszakban keresse fel a háziorvost és kérje ki a véleményét. A frontérzékenységet nagyban lehet, csökkenti, ha rendszeresen eszünk friss zöldséget és gyümölcsöt, valamint néhány vitamin és gyógynövény és csillapítja a tüneteket.

 

Ez érdekelni fogja