When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Egy anya és másfél éves gyereke életét vesztette a texasi futótűzben.

Életét vesztette egy anya és másfél éves gyereke, amikor a gyorsan terjedő tűzvész lángba borította az otthonukként szolgáló lakókocsit a texasi Gladewater közelében - közölték hétfőn a helyi hatóságok.

Egy anya és másfél éves gyereke életét vesztette a texasi futótűzben.

 Texasból hétfőn több mint 20 futótűzről érkeztek jelentések. A lángok Austin közelében eddig mintegy 300 otthont és 5700 hektárnyi növényzetet pusztítottak el. A környékről 5000 embert menekítettek ki. A tűzvészt a térségbe érkezett Lee trópusi vihar szítja. A katasztrófa miatt le kellett zárni az állam 71-es és 21-es főútját.
    Texasban tavaly november óta 1,4 millió hektárnyi terület vált lángok martalékává.
    A Lee miatt hétfőn a nemzeti meteorológiai szolgálat tornádóriadót hirdetett az áradó Mississippi völgyében. Az előrejelzések szerint a hétfői "munka napja" ünneppel is megtoldott, hosszú hétvége folyamán számos helyen 50 centiméternyi eső eshet, ezért a Mexikói-öböl part menti államaiban, valamint Kentuckyban és Tennesseeben súlyos árvíz várható.
    Louisiana állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett. A mostani vihar a New Orleanst övező gát- és csatornarendszer legnagyobb erőpróbája azóta, hogy a Gustav hurrikán 2008-ban - három évvel a halálos Katrina után - kis híján átszakította azt. A hétvégén a védelmi rendszer mind a 24 szivattyúját teljes kapacitással üzemeltették.
    A Miamiban székelő Nemzeti Hurrikán Központ szerint a Lee, egy héttel az Irén hurrikán átvonulása után, északkeleti irányba fordul. Hétfőn az Atlanti-óceán felett kavargó Katia ismét hurrikánná erősödött - ezúttal immár kettes erősségűvé - ám kevéssé valószínű, hogy ez a viharrendszer is elérné az amerikai szárazföldet.

MTI

 

Ez érdekelni fogja