When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hidak omlottak össze az USA-ban.(FOTO, VIDEO).

Árvíz és áramszünet keserítette meg hétfőn milliók életét az Egyesült Államok keleti partvidékén, miután a ciklonná "szelídült" Irén hurrikán Kanada felé haladt tovább.

 

Hidak omlottak össze az USA-ban.(FOTO, VIDEO).

 Az amerikai kontinens szárazföldi területeit elért Irén következtében 9 államban 21 ember vesztette életét és összesen 5 millióan maradtak hosszabb-rövidebb ideig áram nélkül. A viharkárok az első becslések szerint elérhetik a 10 milliárd dollárt. Egyedül a szél okozta veszteségek meghaladhatják az 1 milliárd dollárt.
    Hétfőn Észak-Karolinától Új-Anglia államaiig mindenhonnan áradásokról érkeztek jelentések, miközben a mentést jelentősen megnehezíti, hogy az utak és a hidak sok helyen megrongálódtak. Az észak-karolinai Ocracoke és Hatteras sziget lakóit, valamint hét, a New York állambeli Catskill-hegységben rekedt brooklyni családot egyaránt csak légi úton lehetett megközelíteni a használhatatlanná vált infrastruktúra miatt. A New Jersey állambeli Pompton Lakes-ben a tűzoltók nem tudtak megközelíteni egy lángokban álló házat.
    A keleti partvidéken összesen több mint 8500-an töltötték a vöröskereszt által létesített menedékhelyeken az éjszakát. Az amerikai haditengerészet három hajóját vezényelte ki a part menti mentési munkálatok támogatására.
    Vermontban 1927 óta nem volt a mostanihoz fogható árvíz. Az állam katasztrófa-elhárítási központját hétfőre virradóra elöntötte a víz, ezért azt több mint 30 kilométerrel arrébb telepítették.
    New Yorkban azonban, ahol a vártnál kisebb károkat okozott a vihar, hétfőn megkezdődött az élet visszatérése a megszokott kerékvágásba: megindult a forgalom mind a 22 metróvonalon és fogadnak gépeket a térség repülőterei is. A városi forgalom azonban kisebb volt a megszokottnál, sokan ugyanis a jelek szerint szabadnapot vettek ki a vihar miatt.(MTI)

 

Ez érdekelni fogja