When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Vihar és aszály sújtja Kínát.

Kína keleti részén több mint 500 embert telepítettek ki a Nanmadol nevű, trópusi viharrá szelídült hurrikán miatt. Míg az ország ezen részén a vihar utáni áradásokkal küzdenek, a délnyugati térségben szárazság pusztít.

 

Vihar és aszály sújtja Kínát.

Trópusi viharrá szelídült a Kínában pusztító Nanmadol hurrikán. Az enyhülés azonban korántsem jelenti a nehézségek végét. A heves esőzések miatt megáradt folyók házakat és utakat öntöttek el. 15 házat elsodort az ár, 50-et elárasztott, több mint 10 jármű pedig megrongálódott. A folyókból 100 embert kellett kimenteni. A helyi hatóságok figyelik a gátak állapotát. A környéken 15 kisebb vízgyűjtő található, amelyekben a vízszint emelkedik. 12 óra alatt több mint 100 milliméter csapadék esett, az előrejelzések szerint pedig még néhány napig tart az esőzés.

Az egyik folyón az áradások és az erős szél miatt az áradási időszakban megszokotthoz képest is nagy - közel 20 méteres - hullámok keletkeztek. Mindeközben Kína délnyugati részén aszály van. A termőföldek nagy része kiszáradt, közel egymillió ember maradt ivóvíz nélkül. A falvak lakói közül sokan barlangokban próbálnak forrásokat keresni. Két embert tűzoltók mentettek ki egy szűk kürtőből.

hirtv.hu

 

Ez érdekelni fogja