When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Az „évszázad esőzése” sújtja Dél-Koreát. – fotó összeállítás.

Az elmúlt két napban csaknem 400 milliméter csapadék esett a dél-koreai fővárosban és környékén. Meteorológusok szerint további 250 milliméter csapadékra lehet számítani. Szöulban teljes a káosz, a vonatok nem járnak, az utakat elárasztotta a víz, a metróállomások úszómedencékké váltak.

 

Az „évszázad esőzése” sújtja Dél-Koreát. – fotó összeállítás.

 Legkevesebb 36 ember vesztette életét szerdán Dél-Koreában a heves esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban. Cshuncshon városában, a fővárostól, Szöultól 85 kilométerre keletre négy épületre, köztük két kisebb szállodára zúdult sárlavina.

A helyi média szerint harmincöt diák és mintegy negyven turista volt a két hotelban. A mentőcsoportok tizenhárom holttestet találtak az épületek romjai alatt. Mintegy kéttucatnyian megsérültek. A halottak közül hatan a helyi általános iskolában önkéntes munkát végző diákok voltak, akiknek szállását a sár és a törmelék elárasztotta. A térségben két napja megállás nélkül esik az eső, amely meglazította a talajt, és földcsuszamlást okozott.

Szöultól délre tizenheten haltak meg földcsuszamlás következtében. A fővárostól 30 kilométerre délkeletre, Kongjangnál és a várostól északra három-három halálos áldozatot követelt az ítéletidő.

Ez érdekelni fogja