When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

41 ember vesztette életét az esőzések és áradások miatt Szöulban.

A legfrissebb adatok szerint legkevesebb 41 ember meghalt és 12 eltűnt a csaknem egy évszázada legsúlyosabb esőzésekben és áradásokban a dél-koreai fővárosban, Szöulban és környékén - közölték az illetékesek.

 

41 ember vesztette életét az esőzések és áradások miatt Szöulban.

Újabb esők verték és áztatták a hegyvidéki térséget csütörtökön, emiatt a hatóságok a védelmi minisztérium és a rendőrség segítségét kérték.

Több mint fél méternyi (530 milliméter) eső esett Szöulban és környékén kedd este óta, a mérések kezdete óta a legnagyobb özönvizet okozva ebben a hónapban - jelentette az országos meteorológiai intézet. Szöulban csak szerdán 301,5 milliméternyi esőt mértek: ennyi még sohasem esett ott júliusban. Az előző rekord 24 évvel ezelőtt 296,4 milliméter volt.

Földcsuszamlásokról, összedőlt házak százairól, óriási dugókról, sőt közlekedési káoszról, áramkimaradásokról, elárasztott utcákról, utakról, lakónegyedekről szólnak a hírek. A főváros közepén áthaladó Han folyó több hídját le kellett zárni, emellett számos vasútvonalon is szünetel a forgalom. Több mint 4500 embernek kellett elhagynia otthonát, és sok házban áram sincs.

A szakértők szerint a károk várhatóan dollárszázmilliókra rúgnak majd.

mti

 

Ez érdekelni fogja