When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Utcarészeket öntött el az esővíz Nyíregyházán.

Utcarészeket öntött el az esővíz Nyíregyházán kedden, miután délelőtt négy óra alatt a hónapos csapadékátlagnak több mint a fele, 35 milliméter hullott a városra - közölte az önkormányzat helyettes sajtóreferense az MTI-vel.

 

Utcarészeket öntött el az esővíz Nyíregyházán.

 Különösen 10 és 12 óra között volt igen intenzív az esőzés, két óra alatt 25 milliméternyi hullott, amit az elvezető csatornák, árkok nem voltak képesek befogadni - mondta Dusa Róbert.     Az elöntött utcarészekben a helyi Városüzemeltetési Kht. dolgozói és közmunkások öt nagy teljesítményű szivattyúval, valamint kilenc tartálykocsival igyekeztek eltávolítani az esővizet, a munkálatok még délutáni órákban is tartottak.     A csatornák, lefolyók folyamatos tisztítására figyelőszolgálatot szerveztek, hogy szükség esetén bárhol legyen lehetőség a gyors beavatkozásra.     A tűzoltók is segítettek a víz szivattyúzásában. Tóth János hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője elmondta, hogy Nyíregyházán és a közeli Ibrányban négy utcában dolgoztak a riasztott egységek.     A tűzoltóknak Fehérgyarmat és Kisar között egy kidőlt nyárfát is el kellett távolítaniuk a közútról, míg Tiszabezdéden egy méhraj befogásában volt feladatuk.

MTI

 

Ez érdekelni fogja