When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Robbanótesteket mosott ki az eső Fejér megyében.

Második világháborús robbanótestek kerültek elő Fejér megye több településén, vélhetően a csapadékos időjárás következményeként; egy részüket már elszállították, a többit kedd délelőtt viszik el és semmisítik meg a tűzszerészek - közölte a rendőrség az MTI-vel.

 

Robbanótesteket mosott ki az eső Fejér megyében.

Úrhida község szélén hétfőn ároktisztítás közben bukkantak II. világháborús lövedékekre. A tűzszerészek megérkezéséig a körzeti megbízottak intézkedésére lezárták az érintett útszakaszt - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
    R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a területet átvizsgálva a honvédség szakemberei két, 75 milliméteres repeszgránátot, három páncéltörő gránátot és fél kilogrammnyi gyalogsági lőszermaradványt találtak, s szállítottak el megsemmisítésre.
    Sárosdon, valamint Gánt-Gránáson feltehetően az eső mosott felszínre egy robbanótestet, illetve egy tüzérségi lövedéket. Mindkét esetben értesítették a tűzszerészeket, s várhatóan a kedd délelőtti elszállításig őrzik az előkerült II. világháborús maradványokat.

MTI

Ez érdekelni fogja