When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Sár zúdult több falura Tolnában, a térségben nem járnak a vonatok.

Több településre jelentős mennyiségű hordalék zúdult a vasárnap esti esőzés nyomán Hőgyész térségében, ahol a vasúti közlekedés jelenleg is szünetel.

 

Sár zúdult több falura Tolnában, a térségben nem járnak a vonatok.

 Döbrököz, Kurd, Csibrák egy részét a közeli domboldalakról érkező sár öntötte el, Csibrákon az iskola és az óvoda épületéből is a tűzoltók segítségével távolították el a sarat - közölte Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel.
    Dúzson több száz köbméternyi hordalékot vitt magával a csapadék - mondta Ignácz János, a 285 fős falu független polgármestere, hozzátéve, hogy a Béke utcát csaknem egy kilométer hosszan borította el a sár és a homok; az úttestet a közútkezelő már járhatóvá tette, a házak eltorlaszolt bejáratai elől a lakók takarítják el a hordalékot. A falu központjában 35-40 centiméter magasan áll a hordalék.
    A hömpölygő víz Kurd és Döbrököz között mintegy 300 méter hosszan kimosta a zúzott követ, és nagy mennyiségű hordalékot, gallyat hordott a vasúti pályára. Szakály és Kurd között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
    A MÁV korábban hétfő délre ígérte a pálya helyreállítását, a társaság legutóbbi közleménye szerint azonban kedd hajnalig kell korlátozásokra számítani. Továbbra is autóbuszok szállítják az utasokat Szakály-Hőgyész és Kurd között. Az átszállások miatt az utasoknak 40-50 perces késésre kell számítaniuk.

MTI

Ez érdekelni fogja