When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A maximumumhőmérséklet csütörtökre várható.

A hajnali órákban országszerte 14-20 fokra kell készülni. Valószínűleg a völgyekben lesz a legnagyobb felfrissülés, a városokban melegebb idő várható. Napközben országszerte 30-36 fokig emelkedik a hőmérséklet. A legmelegebb valószínűleg dél-nyugaton és az Alföld déli, valamint középső területein lesz - tette hozzá.

 

A maximumumhőmérséklet csütörtökre várható.

A hőség valószínűleg csütörtökön éri el a csúcspontját, akkor az ország egyes részein akár a 40 fokot is megközelítheti a maximumhőmérséklet - mondta Tóth Tamás.

Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos a meteorológiai előrejelzések alapján péntekig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy a melegben több folyadékot kell fogyasztani, valamint 11 és 15 óra között nem egészséges a tűző napon megfelelő védelem (napvédő krém, ruházat) nélkül tartózkodni.

Forrás: mti

Ez érdekelni fogja