When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ítéletidő pusztított a kínai Szecsuán tartományban. (VIDEO).

Heves esőzéssel pusztított az időjárás Kína délnyugati, Szecsuán tartományában. A víz utakat mosott el, földcsuszamlásokat okozott. Legalább 8 embert még keresnek.

Ítéletidő pusztított a kínai Szecsuán tartományban. (VIDEO).

Igen heves esőzés zúdult a kínai Szecsuán tartományra. Több területen rövid idő alatt 100 mm-t meghaladó csapadék hullott, ami a hegyekből alázúdulva súlyos pusztítást végzett. A helyi rendőrség közleménye szerint mintegy 7000 gépjármű rekedt az autópályákon, miután az áradat szabályosan felszaggatta a burkolatot. Egyes szakaszokon a földcsuszamlások, sziklaomlások zárták el az utat a közlekedők előtt.
A víz lakóépületekbe tört be, víznyelők jöttek létre, egy kollégium két alsó szintje és egy vegyi üzem is kompletten víz alá került.
A felhőszakadások érintették a tartományi fővárost is, ahol a repülőtereken több járatot kellett törölni és a közutakon is akadozott a forgalom.
A hatóságok nyolc személy eltűnéséről tudnak, a mentőakció a hétvége óta tart. Szombaton a meteorológia geológiai katasztrófa riasztást adott ki épp a földcsuszamlások potenciális lehetősége miatt.
2008-ban Szecsuán tartomány földrengés sújtotta. A katasztrófában közel 70.000 fő vesztette életét és 18.000 eltűnt.

Forrás: katasztrofak.abbcenter.com

 

Ez érdekelni fogja