When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Száz ezrek váltak hajléktalanná trópusi vihar miatt Mexikóban.

Hivatalos közlések szerint tizenegyre nőtt az Arlene nevű trópusi vihar halálos áldozatainak száma Mexikóban. Az egész országot sújtó heves esőzések miatt mintegy 278 ezer ember vált hajléktalanná a legfrissebb összesítés szerint.

 

Száz ezrek váltak hajléktalanná trópusi vihar miatt Mexikóban.

Péntek óta legalább tizenegyen meghaltak Mexikóban, miután az Arlene nevű trópusi vihar heves esőivel elárasztotta az ország nagy részét, több százezer embert hagyva fedél nélkül - írja hivatalos forrásokra hivatkozva internetes oldalán a France24 francia hírtelevízió.

Az idei hurrikánszezon első megnevezett vihara csütörtökön söpört végig a mexikói Golf-öbölben, több centiméternyi esővel öntve el a tavalyi rekordmennyiségű csapadék okozta pusztításból még felépülőben lévő térséget. Hidalgo államban a folyók a sok eső miatt kiléptek medrükből, és elöntötték a környező településeket.

Az ország közepén fekvő Pueblában egy nő meghalt, amikor a házára dőlt egy fa, a szomszédos Veracruz államban egy másik ember akkor vesztette életét, amikor földcsuszamlás temette be az otthonát. San Luis Potosi államban egy 19 éves fiú megfulladt, amikor földmunka közben elsodorta a folyó. Két másik ember pedig északkeleten halt meg, egyikük egy áramütést szenvedett kőműves volt.

Forrás: origo.hu

 

Ez érdekelni fogja