When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Csütörtökön partot ér az Atlanti-óceán idei első trópusi vihara.

A 2011-es hurrikánszezon első trópusi vihara, az Arlene csütörtökön ér partot az előrejelzések szerint Mexikóban. A ciklon heves időjárást okoz a térségben, több partszakaszon már hurrikánriasztás van érvényben.

Csütörtökön partot ér az Atlanti-óceán idei első trópusi vihara.

Trópusi vihar halad a Mexikói-öböl fölött Mexikó partszakasza felé. Az idei hurrikánszezon első vihara, az Arlene várhatóan csütörtökön el is éri a partokat, addig azonban - a Nemzeti Hurrikánközpont (NHC) jelenlegi prognózisa szerint - tovább erősödhet. Az Arlene igen heves esőzést fog zúdítani Mexikó több államára is, az NHC közlése szerint a csapadék mennyisége rövid idő alatt elérheti a 100-200 mm-t, lokálisan, főként a hegyvidéki területeken akár 250 mm is hullhat.
Az ilyen erős esőzés az emberi életre veszélyes áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat - áll a hurrikánközpont közlésében.

Az Arlene jelenleg 180 km-re a partoktól örvénylik és 13 km/órás sebességgel halad keleti irányba. A vihar legerősebb szele 85 km/óra körüli, széllökései ennél erősebbek. Trópusi vihar erejű szél a ciklon középpontjától számítva mintegy 220 km távolságban mérhető.

A mexikói kormány Tuxpantól La Cruzig hurrikánriasztást léptetett érvénybe. Szerdán a partszakaszokon már viharos erejű széllel és egyre hevesebb esőzéssel kell számolni, az erősen csapadékos időjárás napokig tart.

Forrás: katasztrofak.abbcenter.com

 

Ez érdekelni fogja