When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Nő az áldozatok száma a Fülöp-szigeteken.

Legkevesebb tizenöten vesztették életüket, többen pedig eltűntek a Fülöp-szigetek déli részén a trópusi esőzések okozta árvíz következtében - adta hírül szerdán a helyi sajtó.

 

Nő az áldozatok száma a Fülöp-szigeteken.

A jelentés szerint a Mindanao szigetén található Matina Panji folyó vízszintje jelentősen megemelkedett, és elöntött több települést. A Manilától ezer kilométerrel délre fekvő Davao városában kedd este legalább 15-en, köztük gyerekek fulladtak a megáradt Matina vizébe. A folyó menti falvakból mintegy 25 ezer személyt evakuáltak; sokan a házak tetejére vagy fára mászva tudtak csak megmenekülni a pusztító ár elől.

"Nem ez az első eset, hogy a folyó kiönt, de először fordul elő, hogy az árvíz négy körzetet egyszerre érint" - mondta Sara Duterte, Davao polgármestere. A múlt héten legalább öten haltak meg a Meari trópusi vihar miatti heves esőzések következtében, és mintegy 90 ezer embert kellett Manilából és a szomszédos tartományokból kitelepíteni. Délkelet-Ázsiában évente több ezren vesztik életüket a nyári monszun idején, amely általában júniustól október végéig tart.

MTI

 

Ez érdekelni fogja