When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Trópusi viharok tombolnak Délkelet-Ázsiában.

Mintegy ötvenezer embert kimenekítettek pénteken a Fülöp-szigeteken a trópusi viharok keltette árvizek miatt, Vietnamban pedig hatan meghaltak az ítéletidőben.

 

Trópusi viharok tombolnak Délkelet-Ázsiában.

A Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában 3200 ember hagyta el otthonát az éjszaka folyamán, mert az utcákat elöntötte az ár. A gyors kimenekítéssel sikerült elkerülni, hogy halálos áldozatai legyenek a szélsőséges időjárásnak.

Manilában és a régióban az iskolák nagyobb része pénteken zárva tart. Az ország középső részén lévő Bicol-félszigeten mintegy 42 ezer embert helyeztek el menekültközpontokban. A helyenként óránként száz kilométeres sebességgel támadó vihar északnyugat, azaz Tajvan felé mozdult. Ennek ellenére várhatók még felhőszakadások Luzon szigetén, ahol Manila is elhelyezkedik.

Vietnám északi részén négy halász és két civil meghalt, amikor csütörtök este a Tonkini-öböl felől az országba betört egy másik trópusi vihar. A Haima névre keresztelt viharban ötvenen megsérültek, 850 épület megrongálódott a fővárostól Hanoitól 100 kilométerre északkeletre fekvő Haiphong kikötőváros térségében.

A Haima, amely már a második a Vietnámot elérő trópusi viharok sorában, az ország belsejébe érve szombatra várhatóan lecsendesedik.

Forrás: MTI

 

Ez érdekelni fogja