When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Három amerikai államban tovább égnek a futótüzek. (VIDEO).

A három államban pusztító lángok miatt több ezer embernek kellet elhagynia a lakóhelyét.

 

Három amerikai államban tovább égnek a futótüzek. (VIDEO).

 Több tucatnyi helyen pusztított futótűz vasárnap Arizonában, Új-Mexikóban és Texasban, további négy államban - Oklahomában, Coloradóban, Kansasban és Utahban - pedig fokozott tűzkészültséget rendeltek el a hatóságok.

 A hétvégén John McCain arizonai szenátor bejelentette, hogy az általa képviselt állam történetének legnagyobb tűzvészét illegális bevándorlók által gyújtott tüzek okozták. A politikus bizonyítékokkal nem támasztotta alá az állítást, amely ellen spanyolajkú jogvédők szervezetei tiltakozást jelentettek be. A tűzoltóság korábban megállapította, hogy a katasztrófa egy tábortűzre vezethető vissza.
A tűzoltóság jelentése szerint az idén eddig 1,25 millió hektár égett le, ami alig marad el a tavalyi egész éves veszteségtől. A meteorológiai előrejelzés szerint hétfőn alábbhagy a szél és némi csapadék is érkezhet Arizonába, ami megkönnyíti a lángokkal május vége óta szakadatlanul küzdő tűzoltók dolgát.

Forrás: MTI

 

Ez érdekelni fogja