When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erdőtűzzel küzdenek az USA-ban.

Az egyesült államokbeli Arizonában két hete tomboló erdőtüzek elleni védekezés immár az állam keleti, Új-Mexikó állammal közös határán folyik, ahol ellentüzekkel igyekeznek megakadályozni a lángok tovaterjedését.

 

Erdőtűzzel küzdenek az USA-ban.

Az oltást segíti, hogy a hét végén csillapodtak a térségben a heves széllökések, amelyek korábban táplálták a lángokat. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz terjedése észak felé forduljon.
Az arizonai határtól nyolc kilométerre lévő, Új-Mexikó állambeli Luna közelében ellentüzeket gyújtottak, hogy a természeti csapás ne érje el a 200 lakosú település házait. A helybeliek kimenekítéséről szóló terveket azonban egyelőre nem vetik el, hátha megváltozik a helyzet.
Hétfőn visszatérhettek otthonukba az arizonai Eager és Springville lakosai, akiket korábban a településeket fenyegető tűzvész miatt kitelepítettek.
A mostani erdőtűz a második legnagyobb kiterjedésű Arizona történetében. Eddig harmincegy épület vált a lángok martalékává, több mint kilencezer embert kellett kimenekíteni, és mintegy 1830 négyzetkilométernyi területen pusztított a tűz.
Kilenc évvel korábban, 2002-ben 1895 négyzetkilométeren tomboltak a lángok az államban, és 491 épület semmisült meg.

(MTI)

Forrás:  mno.hu

 

 

Ez érdekelni fogja