When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Háztetőket rongált meg az orkánszerű vihar Ópályiban.

Háztetőket rongált meg az orkánszerű vihar Ópályiban, a kár eléri a kétmillió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

 

Háztetőket rongált meg az orkánszerű vihar Ópályiban.

A vihar szerda este csapott le a községre, s egy ötszáz méter széles sávban harminc lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, azokról cserepeket sodort le, illetve kéményeket rongált meg - mondta Erdélyi Miklós. Hozzátette: a szél emellett fákat csavart ki tövestől, az elektromos hálózat transzformátorállomását pedig villámcsapás érte, így áram nélkül maradt a település egy része, s a hibát csak csütörtök délelőtt tudták elhárítani a szolgáltató cég szakemberei.

A független önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a vihar elülte után a mátészalkai tűzoltók megkezdték a helyreállítási munkálatokat, az épen maradt cserepeket a helyiek közreműködésével visszarakták a tetőkre, illetve fóliával takarták le ideiglenesen a sérült részeket. A tűzoltók, akiknek a munkáját a helyszínen irányította Csepely Zsigmond alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, éjfél utánra végeztek a munkálatokkal - közölte Erdélyi Miklós.

Forrás: mti.hu

Ez érdekelni fogja