When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Aszály után árvíz pusztít Kínában.(FOTO).

Kína déli és keleti részein heves esőzések pusztítanak,  huszonnégy  halottja van már az idei áradásoknak, további harminc személy után kutatnak és több mint 100 ezer embert kellett kitelepíteni otthonából.

 

Aszály után árvíz pusztít Kínában.(FOTO).

A halálesetek többsége a délen található Kujcsou (Guizhuo) tartományban történt, ahol eddig huszonegyen haltak meg és 100 ezer embernek kellett elhagynia otthonát az elmúlt pár napban - tudatta a hírügynökség. A tartományon belül Vangmo (Wangmo) megye számít a leginkább katasztrófa sújtotta területnek, ide mentőcsapatot küldött a központi kormány.
A helyszíni beszámolók szerint a víz 5500 hektár termőföldet borított be, több mint ötszáz járművet sodort el, és mintegy száz épületet döntött romba. Utak, hidak mentek tönkre. Az árvíz elöntötte a megyeszékhelyet, és fennakadásokat okozott az áram- és vízellátásban, valamint a távközlésben. Kedden a megyében körülbelül hatezer diák maradt otthon, mert iskolájuk megközelíthetetlenné vált.

A meteorológiai előrejelzések szerint csütörtökig nem áll el az eső.
Az öt tartomány vetésterülete az ázsiai ország teljes rizstermesztésének a felét adja.
A kínai gazdák abban bíznak, hogy az esőzés pozitív hatással lesz a rizstermesztésre, melyet a korai szezonban szárazság sújtott, a termés pedig mindössze 16 százalékát tette ki a tavalyi 196 millió tonnás éves mennyiségnek.

 

Ez érdekelni fogja