When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Budapestre is lecsapott az ítéletidő.

Nemrég Budapestre is lecsapott az ítéletidő. Volt, ahol jég is esett. A viharoknak még nincs vége.

 

Budapestre is lecsapott az ítéletidő.

Előbújt a Nap a fővárosban, a vihar után még a korábbinál is fülledtebb lett az idő. A páratartalom szinte trópusi, 75-90% körül van.

Korábban Óbudán borsószemnagyságú jégdarabokat is lehetett látni, víz hömpölygött az utcákon. A Bécsi úton a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot nem tudták elvezetni a csatornák. A IX. kerület környékén negyedóránként váltakozott az éjsötét és a világosság. A főváros felett lévő zivatart intenzív villámtevékenység kísérte.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki hétfő éjfélig. Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt több helyen 20-50 mm, sőt - főként az északi megyékben - helyenként ennél több csapadék is hullhat. Ezen kívül néhol jégesőre is számítani kell. A zivatarok környezetében pedig átmenetileg 60-90 km/h közötti, néhány helyen esetleg 90 km/h-t meghaladó lökések valószínűek.

Az előrejelzések szerint kedd estig a több-kevesebb napsütés mellett többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26, 32 fok között alakul. Csütörtökön előreláthatólag egy hidegfront érkezik, ekkor főleg a Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél és néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Forrás: hir24.hu

 

 

Ez érdekelni fogja