When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A világ legszebb folyója – fotógaléria

A szivárványfolyó, az ötszínű folyó, a világ legszebb folyója – vagyis a Cano Cristales.

A világ legszebb folyója – fotógaléria

A világ legszebb folyóját úgy is emlegetik, mint „a folyó, amelyik a paradicsomba vezet". A folyó neve Cano Cristales, mely Kolumbia nemzeti parkjában, a La Macarena National and Ecological Reserve Parkban kanyarog.

A folyó különleges szépsége nem állandó jellegű, csak az esős és a száraz évszak közti időszakban nyújt látványosságot, pontosabban „kivirágzik". Ezt a sajátságos színkavalkádot a folyóban élő moszatok és algák nagymértékű elszaporodása okozza, melyben megtalálható egymás mellett a zöld, kék, sárga, piros szinte valamennyi árnyalata.

A jelenség azonban csak addig tart, míg a vízállás megfelelő. A mederben lévő víz mélysége ugyanis alapvetően meghatározza a rajta áthaladni képes napsugarak mennyiségét, ami a fényt és a hőmérsékletet szabályozza. Az algák pedig csak az általuk optimálisnak tartott tartományban szaporodnak el ily mértékben. Aki a megfelelő időben jár a kolumbiai Meta tartományban, annak megadatik ez a rendkívüli és páratlan élmény.

Hasonló érdekesség: 5 legmelegebb hely a Földön

Hasonló érdekesség: A Föld legszebb helyei – fotó öszeállítás.

Hasonló érdekesség: Lechuguilla, a legszebb barlangrendszer - képek