When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Áldozatokat követelt a tornádó Oklahomában és Kansasban.(VIDEO, FOTO).

Két nappal az után, hogy Joplin városát letarolta a tornádó, halálos áldozatokat követeltek a viharok Oklahoma és Kansas államokban is.

Áldozatokat követelt a tornádó Oklahomában és Kansasban.(VIDEO, FOTO).

Tovább pusztítanak az időjárás az Egyesült Államok középső területein. Május 24-én délután több államban alakultak ki ismét tornádók. Oklahomában öt, míg Kansas államban két halálos áldozata van a heves eseményeknek.
Oklahoma területén több tornádó alakult ki, egy masszív forgószél 50 mérföld hosszan halad a földön. Canadian megyében, Oklahoma city külvárosi részében négyen vesztették életüket egy mobil lakóparkban egy fő halt meg. Legalább 60 sérült van, több személy állapota kritikus és egy 4 éves kisgyermek eltűnt.
Károk vannak Logan és Grady megyékben is, a meteorológiai szolgálat szerint a földet ért tornádók közül négy erős forgószél volt, a helyi mérőállomás 151 mérföld/órás szelet mért.

Kansasban két fő vesztette életét, amikor gépkocsijukat elragadta a tornádó.
A mentési munkák tartanak, számtalan romba dőlt épületet, összetört járművet vizsgálnak át további túlélők után kutatva. Tornádót jelentettek kedden a texasi Bedfordból és Colorado államból is.

 

Forrás: katasztrofak.abbcenter.com

Ez érdekelni fogja