When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Udo ciklon okozott károkat a Brit-szigeteken. (FOTO, VIDEO).

Hétfőn a Brit-szigeteken Írország és Skócia partjainál hatalmas vihar tombolt. A széllökések ereje elérte a 180 km / órát, fákat döntött és háztetőket tépett le,  több tízezer háztartás maradt áram nélkül.Advertisement

Udo ciklon okozott károkat a Brit-szigeteken. (FOTO, VIDEO).

A vihart egy  aktív ciklon, az Udo okozta a Brit-szigetek északi szélén. A ciklon melegfronti szektorában rengeteg eső hullott a reggeli órákban a szigetcsoport északi felén. Már ekkor sokfelé viharossá fokozódott a szél, sőt Írország északnyugati partvidékén, Wales északi részén valamint a skót hegyvidéken néhol 120 km/órát meghaladó széllökések is előfordultak. A java azonban a hidegfront áthaladásakor érkezett. Az ír és skót partvidéken 130 km/órás szélrohamok tomboltak, Skócia legmagasabb hegyein pedig a 180 km/órát is meghaladták a széllökések.

A viharnak egy halálos áldozata is volt. Az erős szél kicsavart egy fát, amely úgy tört össze egy autót, hogy abban a vezető is bent ült.

 

Ez érdekelni fogja