When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Gyilkos tornádó - 24 halott. (VIDEO).

Tegnap gyilkos tornádó söpört végig az Egyesült Államok délkeleti részén. A Missouri államban fekvő Joplin városban 24 ember vesztette életét és több százan sebesültek meg a vihar miatt - írta Springfield-Green megye katasztrófavédelmi hatóságára hivatkozva a The Springfield News-Leader című helyi lap. Az újság szerint a kansasi-oklahomai-missouri határon fekvő várost "egyenesen eltalálta" a tornádó, és súlyos károkat okozott az épületekben.

Gyilkos tornádó - 24 halott. (VIDEO).

 "Azt mondhatom, hogy a város 75 százaléka gyakorlatilag elpusztult" - mondta a CNN-nek Kathy Dennis, az amerikai vöröskereszt helyszínen tartózkodó munkatársa. A The Springfield News-Leader beszámolója szerint a tornádó bevásárlóközpontok és lakóépületek mellett a St. John orvosi központra is lecsapott, ahonnan a személyzet mintegy száz beteget menekített át a város más kórházaiba. A vihar miatt Jay Nixon kormányzó szükségállapotot rendelt el az államban és mozgósította a Nemzeti Gárdát is.

A tornádó alig egy hónappal azt követően söpört végig Amerika délnyugati államain, hogy április közepén 354 áldozatot követelt az ítéletidő hét déli államban. Akkor több tornádó vonult végig a térségen, ahol a legnagyobb pusztítás Alabama államban végezte. A legpusztítóbb amerikai tornádó 1925 márciusában alakult ki. A "Három állam tornádó" három és fél órás folyamatos pusztítása alatt 695 ember halt meg, több mint kétezren sérültek meg és nagyjából 15 ezer ház semmisült meg.

 

 

Ez érdekelni fogja