When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földünk legforróbb helyei. (FOTO).

Öt helyet tartalmaz a következő válogatás, ahol a Föld legmagasabb hőmérsékleteit mérték.

Földünk legforróbb helyei. (FOTO).

Saud, Líbia

Szaúd-Arábia ország az Arab-félszigeten. Az ország legnagyobb részére a szélsőségesen meleg és száraz időjárás jellemző. Így nyáron előfordul az 50 °C feletti hőmérséklet is, az eddig mért legmagasabb hőmérséklet 57,8 °C volt.

Dallol, Etiópia

Az Afrikában található Dallol a legforróbb lakott helység a világon, ugyanis itt van a legmagasabb átlaghőmérséklet 34,4 °C. Dallol egy szellemfalu, senki és semmi sem lakja, só borítja az egész területet, ugyanis vulkán térségben található.


Dasht-i-Lut, Líbia

A Líbiai-sivatag egy több millió négyzetkilométer területű, szélsőséges időjárású, alapvetően homok- és kősivatag. 2005-ben 70 ° C hőmérsékletet regisztráltak.

Death Valley, Amerikai Egyesült Államok 

A Death Valley Nemzeti Park (magyarul Halál-völgy Nemzeti Park) a legszárazabb és legforróbb amerikai nemzeti park. A Death Valley a Föld egyik legforróbb területe. 1913. július 10-én 56,7 °C-ot mértek, ami azóta is rekord az Egyesült Államokban és ez a Földön mért második legmagasabb hőmérséklet. A nappali átlaghőmérséklet júliusban eléri a 47 °C-ot és nem ritkák az 50 °C fölötti értékek. Száraz, sivatagos terület, az éves csapadékmennyiség a völgyben kevesebb mint 50 mm, de a hegyoldalakon 380 mm is lehet.

Bangkok, Thaiföld

Bankok jogosan számít a világ egyik legforróbb városának. Az évi átlaghőmérséklet 25°C. A legmelegebb március és május között van, a város átlagos hőmérséklete 34°C, a páratartalma 90%


 

 

Ez érdekelni fogja