When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ítéletidő Középföldén: árvíz pusztítja Rohant és Gondort is

Országos riasztást adott ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2011. május 18-án, mely szerint ítéletidő pusztít Középföldén. A Gyűrűk ura Tolkien regényből ismert helyszínen zajló "katasztrófa" a katasztrófavédelem próbariasztása, vagyis nem valós vészhelyzetről szól. A teszt célja, hogy kiderüljön, milyen gyorsan jut el a lakossághoz egy ilyen jelzés.

Ítéletidő Középföldén: árvíz pusztítja Rohant és Gondort is

A riasztás szerint a Hosszú-folyón levonuló, minden eddigit meghaladó árvíz miatt szükségessé vált a völgyzugolyi, a gondori és a rohani polgári védelmi árvízvédelmi komplex csoportok, illetve valamennyi gépjárművük 24 órán belüli teljes mozgósítása a helyi tűzoltólaktanyába. A katasztrófavédelem Ithil, Nelossel, Lainor, Annis és Adaren településeken homokot és homokzsákot biztosít a lakosság számára saját lakóingatlanaik védelméhez.

A katasztrófavédelem azt kívánja tesztelni egyebek mellett, hogy kiderüljön: milyen gyorsan jut el a lakossághoz egy ilyen jelzés. A gyakorlat a médiatörvény rendelkezésein alapszik, vagyis, hogy a katasztrófavédelem a lakosság tájékoztatása érdekében két órán belül azonnal kihirdetendő közérdekű közleményt ad ki a médiaszolgáltatók útján. Az OKF szeretné, hogy a lakosság is megismerhesse a katasztrófák esetén történő riasztás és tájékoztatás új formáját. Véleményük szerint így jelentősen csökkenthető annak kockázata, hogy például egy hirtelen jött, valódi, pusztító vihar vagy más katasztrófa sérüléseket, komoly anyagi károkat okozzon.

Forrás: pecsistop.hu

Ez érdekelni fogja